Pinsa Romana Originale

Пинса Кръгла

teglo

230 гр. блат

profesionalna-upotreba

За професионално готвене

bez-himikali

Без консерванти

zamrazeno

Дълбоко замразен продукт

srok-godnost

Срок на годност – до 12 месеца при температура -18°C

Кръглата Пинса Романа – Вашата нова италианска наслада! Кръглата Пинса Романа представлява уникално предложение, което е алтернатива на традиционната пица, но е с по-добри хранително-вкусови качества. Оригиналното й тесто е леко, хрупкаво, вкусно и лесноусвоимо.

20 бр. Кръгла Пинса блат х 230 грама

Хранителни стойности на 100 г
Калории972KJ/230 kcal
Мазнини общи2,4 g
от които наситени
мастни киселини
0,4 g
Въглехидрати 41 g
от които захари 2,6 g 
Диетични фибри2,2 g
Протеин10,2 g
Сол 0,47 g  

Пшенично брашно, вода, суха пшенична закваска, оризово брашно, соево брашно, зехтин екстра върджин, сол, мая. Може да съдържа следи от горчица.

Продуктът е опакован в защитена среда. 

Произведено в Италия.

time

Бързо приготвяне в домашна фурна

Само 5 - 8 мин

meko

Пухкава отвътре

Лека и въздушна

hrupkavo

Хрупкава отвън

Наслада с всяка хапка

Handmade

Изработена ръчно

Майсторски традиции

brashno

Уникално мултибрашно

Висококачествени съставки

hranosmilane

Лесна за храносмилане

Подходяща е за късна вечеря

Начин на съхранение

Дълбоко замразената пинса има същите предимства като свежите блатове, но има по-дълъг срок на годност, 12 месеца.

Продуктът трябва да се съхранява при температура на фризер (около -18°C). Веднъж размразена, не замразявайте отново. Съхранявайте в хладилник (+4°C) и консумирайте в рамките на 48 часа.

Бързо и лесно приготвяне

Извадете пинсата от опаковката. Изберете продукти, с които да я комбинирате и я поставете в предварително загрята фурна на 240 градуса.

Печете за около 5-8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от избраните продукти за топинг.

Какво представлява Пинса Романа?

Пинсата е истинска иновация в света на пица индустрията. Процесът на втасване продължава 72 часа, което й придава неповторима лека въздушност.

Тестото съдържа до 30% повече вода от това на традиционната пица, което го прави много по-лесно за усвояване от организма и осигурява на пинсата нейната характерна мекота.

Пинса Романа е перфектен избор за ресторанти, хотели, кафенета, барова, кетъринг и др.

Тайната на съставките

Всяка съставка крие в себе си уникални качества, които допринасят за вкуса и текстурата на нашите пинси.

Оризово брашно

Прави я хрупкава отвън и мека отвътре

Пшенично брашно

Задържа водата в тестото

Соево брашно

Хранително и с ниско съдържание на мазнини

Защо да изберете Пинса?

Защото тя е с почти три пъти по-малко мазнини от нейния аналог, има по-малко калории и въглехидрати, а в същото време е богата на протеин.

Хранителни стойности на 100 гр.

Пинса

Пица

Бял хляб

Калории

230 🏆

275

272

Мазнини

2,4 🏆

6,7

3,9

Въглехидрати

41 🏆

44,1

48,4

Протеин

10,2 🏆

6,7

8,5

Сол

0,5 🏆

1,8

1,3

Di Marco

Историята зад успеха

Пинса Романа е съчетание от отдаденост, търпение и знание, които превръщат вкуса в магия

Ди Марко

Здравейте,

Аз съм Корадо Ди Марко, а пинзата е творението на живота ми. Семейството ми е от пицари и пекари. Винаги сме работили, за да предадем културата на добрата храна от едно поколение на друго.

Започнахме да експериментираме с брашната и ферментацията. Така, през 2001 година, усъвършенствах моята оригинална рецепта и се роди Пинса Романа Ди Марко.

Вложих сърцето, страстта и опита си в този проект. Успях да направя тестото по-леко и по-лесно усвоимо от пицата и да превърна тази храна в пълноценно ястие, закуска или дори десерт, подходящ за всички случаи и предпочитания. Опитайте я!

Ваш,

Ди Марко

Любопитно

Често задавани въпроси

Вие питате, ние отговаряме.

Има няколко съществени разлики. Първата е овалната й форма. Второ, тестото на пинсата е с различен състав и богато хидратирано. И трето, една от основните разлики с пицата е дългото време за втасване. Тестото престоява 72 часа, преди да бъде ръчно разточено, което е много по-дълго, отколкото при тестото за пица. В пинсата процесите не ферментация са приключили още преди консумацията.

Съгласно обявените данни, в сравнение с пицата, при равно тегло (100 гр.) пинсата съдържа близо с 20% по-малко калории, както и въглехидрати, около 3 пъти по-малко мазнини и сол. Освен това, пинсата съдържа близо с 50% повече протеини. Друг важен параметър е съдържанието на водата, което е близо с 50% повече в пинсата, и я прави лека и лесноусвояема за организма.

Поради различната комбинация от брашна в тестото и по-дългото време на ферментация, Пинса Романа има по-хрупкава коричка и по-интензивен вкус в сравнение с пицата. В същото време, тя остава пухкава и мека отвътре. Освен това, благодарение на специалната техника на печене, Пинса Романа запазва вкуса на съставките по-добре.

През 2001 г. Корадо Ди Марко и семейството му, които вече са известни с изобретяването на Pizzasnella (по-малко мазна версия на пицата), измислят първата Пинса Романа, каквато я познаваме. Ди Марко регистрира името „Pinsa Romana“ като тестено изделие и идеята се оказва успешна: само за няколко години съвременната Пинса Романа става част от римската традиция и цяла Италия се изпълва с пинсерии, а оттам и светът.

Пинсерия е заведение или ресторант, специализиран в сервирането на Пинса Романа. Това е място, където клиентите могат да се насладят на различни варианти на този италиански деликатес, като се предлагат разнообразни комбинации от съставки и вкусове. Пинсериите обикновено се стремят да предложат автентичен вкус и изживяване, свързано с традиционната римска кухня и специално с Пинса Романа.

Да, пинсата на Di Marco се предлага и в безглутенов вариант.

Да, пинсата е изключително лесна за приготвяне в домашни условия. Основата на Пинса Романа е предварително изпечена, което ви дава удобството да приготвите вкусно ястие в рамките на 5-8 минути, в зависимост от съставките, които изберете за топинг.

Пинса Романа е изключително гъвкава по отношение на топингите, като можете да използвате разнообразие от съставки, които подхождат на вашия вкус. Можете да я комбинирате със солено, сладко, люто или просто да я оставите натурална, като я печете с малко зехтин и сол. Някои от популярните топинги, които се използват за Пинса Романа, включват моцарела, пресни домати или доматено пюре, прошуто, рукола и др. Разбира се, можете да експериментирате с различни комбинации и топинги, за да създадете вашата собствена уникална и вкусна Пинса Романа.

Пинсата се пече на температура от 240-300°C в зависимост от възможностите на фурната (домашна/професионална). Идеалното време за печене на пинса е между 5 и 8 минути, в зависимост от температурата на печене и топинга.

Пинса Романа Di Marco е налична в удобна и красива опаковка. Крайните клиенти могат да я закупят от редица хранителни магазини, както и онлайн.