Pinsa Romana Originale

Пинса без Глутен

teglo

250 гр. блат

profesionalna-upotreba

За професионално готвене

bez-himikali

Без консерванти

zamrazeno

Дълбоко замразен продукт

srok-godnost

Срок на годност – до 12 месеца при температура -18°C

Безглутеновата пинса е с приятно хрупкав вкус при всяка хапка. Визуално тя прилича на класическата пинса, но е  със специфична смес от брашна, без глутен. Овкусете я по ваш избор и тя ще е готова след 5 минути.

В опаковка от 10бр. блат x 250гр.

Хранителни стойности на 100 г
Калории972KJ/230 kcal
Мазнини общи5,9 g
от които наситени
мастни киселини
0,7 g
Въглехидрати 37,3 g
от които захари 0,4 g 
Диетични фибри8,0 g
Протеин3,0 g
Сол 0,98 g  

Вода, царевично нишесте, зехтин екстра върджин, малтодекстрин, грахов протеин, брашно от киноа, суха оризова закваска, растителни фибри (цвекло и псилиум), хидроксипропил метил – целулоза, картофено нишесте, сол, мая.

Продуктът е опакован в защитена среда. 

Произведено в Италия.

time

Бързо приготвяне в домашна фурна

Само 5 - 8 мин

meko

Пухкава отвътре

Лека и въздушна

hrupkavo

Хрупкава отвън

Наслада с всяка хапка

Handmade

Изработена ръчно

Майсторски традиции

brashno

Уникално мултибрашно

Висококачествени съставки

hranosmilane

Лесна за храносмилане

Подходяща е за късна вечеря

Начин на съхранение

Дълбоко замразената пинса има същите предимства като свежите блатове, но има по-дълъг срок на годност, 12 месеца.

Продуктът трябва да се съхранява при температура на фризер (около -18°C). Веднъж размразена, не замразявайте отново. Съхранявайте в хладилник (+4°C) и консумирайте в рамките на 48 часа.

Бързо и лесно приготвяне

Извадете пинсата от опаковката. Изберете продукти, с които да я комбинирате и я поставете в предварително загрята фурна на 240 градуса.

Печете за около 5-8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от избраните продукти за топинг.

Какво представлява Пинса Романа?

Пинсата е истинска иновация в света на пица индустрията. Процесът на втасване продължава 72 часа, което й придава неповторима лека въздушност.

Тестото съдържа до 30% повече вода от това на традиционната пица, което го прави много по-лесно за усвояване от организма и осигурява на пинсата нейната характерна мекота.

Пинса Романа е перфектен избор за ресторанти, хотели, кафенета, барова, кетъринг и др.

Тайната на съставките

Всяка съставка крие в себе си уникални качества, които допринасят за вкуса и текстурата на нашите пинси.

Брашно от киноа

Брашно от киноа

Богато на хранителни вещества, с висока витаминна и протеинова стойност

Грахов протеин

Грахов протеин

Допринася за протеиновата стойност на тестото и разполага с висока биологична стойност, благоприятен за организма

Фибри цвекло

Растителни фибри

Цвекло и псилиум: за добро и редовно храносмилане

Предимства на безглутеновата пинса

Високото ниво на хидратация допринася за по-добра текстура и по-добра усвоимост, защото се използва по-малко брашно в тестото, което значително намалява количеството на въглехидратите, калориите и мазнините в крайния продукт.

Продуктът е перфектен избор за ресторанти, хотели, кафенета, барова, кетъринг и др.

Di Marco

Историята зад успеха

Пинса Романа е съчетание от отдаденост, търпение и знание, които превръщат вкуса в магия

Ди Марко

Здравейте,

Аз съм Корадо Ди Марко, а пинзата е творението на живота ми. Семейството ми е от пицари и пекари. Винаги сме работили, за да предадем културата на добрата храна от едно поколение на друго.

Започнахме да експериментираме с брашната и ферментацията. Така, през 2001 година, усъвършенствах моята оригинална рецепта и се роди Пинса Романа Ди Марко.

Вложих сърцето, страстта и опита си в този проект. Успях да направя тестото по-леко и по-лесно усвоимо от пицата и да превърна тази храна в пълноценно ястие, закуска или дори десерт, подходящ за всички случаи и предпочитания. Опитайте я!

Ваш,

Ди Марко

Любопитно

Често задавани въпроси

Вие питате, ние отговаряме.

Има няколко съществени разлики. Първата е овалната й форма. Второ, тестото на пинсата е с различен състав и богато хидратирано. И трето, една от основните разлики с пицата е дългото време за втасване. Тестото престоява 72 часа, преди да бъде ръчно разточено, което е много по-дълго, отколкото при тестото за пица. В пинсата процесите не ферментация са приключили още преди консумацията.

Съгласно обявените данни, в сравнение с пицата, при равно тегло (100 гр.) пинсата съдържа близо с 20% по-малко калории, както и въглехидрати, около 3 пъти по-малко мазнини и сол. Освен това, пинсата съдържа близо с 50% повече протеини. Друг важен параметър е съдържанието на водата, което е близо с 50% повече в пинсата, и я прави лека и лесноусвояема за организма.

Поради различната комбинация от брашна в тестото и по-дългото време на ферментация, Пинса Романа има по-хрупкава коричка и по-интензивен вкус в сравнение с пицата. В същото време, тя остава пухкава и мека отвътре. Освен това, благодарение на специалната техника на печене, Пинса Романа запазва вкуса на съставките по-добре.

През 2001 г. Корадо Ди Марко и семейството му, които вече са известни с изобретяването на Pizzasnella (по-малко мазна версия на пицата), измислят първата Пинса Романа, каквато я познаваме. Ди Марко регистрира името „Pinsa Romana“ като тестено изделие и идеята се оказва успешна: само за няколко години съвременната Пинса Романа става част от римската традиция и цяла Италия се изпълва с пинсерии, а оттам и светът.

Пинсерия е заведение или ресторант, специализиран в сервирането на Пинса Романа. Това е място, където клиентите могат да се насладят на различни варианти на този италиански деликатес, като се предлагат разнообразни комбинации от съставки и вкусове. Пинсериите обикновено се стремят да предложат автентичен вкус и изживяване, свързано с традиционната римска кухня и специално с Пинса Романа.

Да, пинсата на Di Marco се предлага и в безглутенов вариант.

Да, пинсата е изключително лесна за приготвяне в домашни условия. Основата на Пинса Романа е предварително изпечена, което ви дава удобството да приготвите вкусно ястие в рамките на 5-8 минути, в зависимост от съставките, които изберете за топинг.

Пинса Романа е изключително гъвкава по отношение на топингите, като можете да използвате разнообразие от съставки, които подхождат на вашия вкус. Можете да я комбинирате със солено, сладко, люто или просто да я оставите натурална, като я печете с малко зехтин и сол. Някои от популярните топинги, които се използват за Пинса Романа, включват моцарела, пресни домати или доматено пюре, прошуто, рукола и др. Разбира се, можете да експериментирате с различни комбинации и топинги, за да създадете вашата собствена уникална и вкусна Пинса Романа.

Пинсата се пече на температура от 240-300°C в зависимост от възможностите на фурната (домашна/професионална). Идеалното време за печене на пинса е между 5 и 8 минути, в зависимост от температурата на печене и топинга.

Пинса Романа Di Marco е налична в удобна и красива опаковка. Крайните клиенти могат да я закупят от редица хранителни магазини, както и онлайн.