Пинса без Глутен
250 гр. блат
За професионално готвене
Без консерванти
Дълбоко замразен продукт
Срок на годност – до 12 месеца при температура -18°C
Безглутеновата пинса е с приятно хрупкав вкус при всяка хапка. Визуално тя прилича на класическата пинса, но е със специфична смес от брашна, без глутен. Овкусете я по ваш избор и тя ще е готова след 5 минути.
В опаковка от 10бр. блат x 250гр.
Хранителни стойности
Хранителни стойности на 100 г | |
Калории | 972KJ/230 kcal |
Мазнини общи | 5,9 g |
от които наситени мастни киселини | 0,7 g |
Въглехидрати | 37,3 g |
от които захари | 0,4 g |
Диетични фибри | 8,0 g |
Протеин | 3,0 g |
Сол | 0,98 g |
Съставки
Вода, царевично нишесте, зехтин екстра върджин, малтодекстрин, грахов протеин, брашно от киноа, суха оризова закваска, растителни фибри (цвекло и псилиум), хидроксипропил метил – целулоза, картофено нишесте, сол, мая.
Продуктът е опакован в защитена среда.
Произведено в Италия.
Бързо приготвяне в домашна фурна
Само 5 - 8 мин
Пухкава отвътре
Лека и въздушна
Хрупкава отвън
Наслада с всяка хапка
Изработена ръчно
Майсторски традиции
Уникално мултибрашно
Висококачествени съставки
Лесна за храносмилане
Подходяща е за късна вечеря
Начин на съхранение
Дълбоко замразената пинса има същите предимства като свежите блатове, но има по-дълъг срок на годност, 12 месеца.
Продуктът трябва да се съхранява при температура на фризер (около -18°C). Веднъж размразена, не замразявайте отново. Съхранявайте в хладилник (+4°C) и консумирайте в рамките на 48 часа.
Бързо и лесно приготвяне
Извадете пинсата от опаковката. Изберете продукти, с които да я комбинирате и я поставете в предварително загрята фурна на 240 градуса.
Печете за около 5-8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от избраните продукти за топинг.
Какво представлява Пинса Романа?
Пинсата е истинска иновация в света на пица индустрията. Процесът на втасване продължава 72 часа, което й придава неповторима лека въздушност.
Тестото съдържа до 30% повече вода от това на традиционната пица, което го прави много по-лесно за усвояване от организма и осигурява на пинсата нейната характерна мекота.
Пинса Романа е перфектен избор за ресторанти, хотели, кафенета, барова, кетъринг и др.
Тайната на съставките
Всяка съставка крие в себе си уникални качества, които допринасят за вкуса и текстурата на нашите пинси.
Брашно от киноа
Богато на хранителни вещества, с висока витаминна и протеинова стойност
Грахов протеин
Допринася за протеиновата стойност на тестото и разполага с висока биологична стойност, благоприятен за организма
Растителни фибри
Цвекло и псилиум: за добро и редовно храносмилане
Предимства на безглутеновата пинса
Високото ниво на хидратация допринася за по-добра текстура и по-добра усвоимост, защото се използва по-малко брашно в тестото, което значително намалява количеството на въглехидратите, калориите и мазнините в крайния продукт.
Продуктът е перфектен избор за ресторанти, хотели, кафенета, барова, кетъринг и др.
Ди Марко
Здравейте,
Аз съм Корадо Ди Марко, а пинзата е творението на живота ми. Семейството ми е от пицари и пекари. Винаги сме работили, за да предадем културата на добрата храна от едно поколение на друго.
Започнахме да експериментираме с брашната и ферментацията. Така, през 2001 година, усъвършенствах моята оригинална рецепта и се роди Пинса Романа Ди Марко.
Вложих сърцето, страстта и опита си в този проект. Успях да направя тестото по-леко и по-лесно усвоимо от пицата и да превърна тази храна в пълноценно ястие, закуска или дори десерт, подходящ за всички случаи и предпочитания. Опитайте я!
Ваш,
Ди Марко
Любопитно
Често задавани въпроси
Вие питате, ние отговаряме.
Каква е разликата между пинсата и пицата?
Има няколко съществени разлики. Първата е овалната й форма. Второ, тестото на пинсата е с различен състав и богато хидратирано. И трето, една от основните разлики с пицата е дългото време за втасване. Тестото престоява 72 часа, преди да бъде ръчно разточено, което е много по-дълго, отколкото при тестото за пица. В пинсата процесите не ферментация са приключили още преди консумацията.
Възможно ли е оригиналната пинса да бъде по-здравословна от класическата пица?
Съгласно обявените данни, в сравнение с пицата, при равно тегло (100 гр.) пинсата съдържа близо с 20% по-малко калории, както и въглехидрати, около 3 пъти по-малко мазнини и сол. Освен това, пинсата съдържа близо с 50% повече протеини. Друг важен параметър е съдържанието на водата, което е близо с 50% повече в пинсата, и я прави лека и лесноусвояема за организма.
Има ли разлика във вкуса между Пинса Романа и пицата?
Поради различната комбинация от брашна в тестото и по-дългото време на ферментация, Пинса Романа има по-хрупкава коричка и по-интензивен вкус в сравнение с пицата. В същото време, тя остава пухкава и мека отвътре. Освен това, благодарение на специалната техника на печене, Пинса Романа запазва вкуса на съставките по-добре.
Какво е Пинса Романа Оригиналът?
През 2001 г. Корадо Ди Марко и семейството му, които вече са известни с изобретяването на Pizzasnella (по-малко мазна версия на пицата), измислят първата Пинса Романа, каквато я познаваме. Ди Марко регистрира името „Pinsa Romana“ като тестено изделие и идеята се оказва успешна: само за няколко години съвременната Пинса Романа става част от римската традиция и цяла Италия се изпълва с пинсерии, а оттам и светът.
Какво е пинсерия?
Пинсерия е заведение или ресторант, специализиран в сервирането на Пинса Романа. Това е място, където клиентите могат да се насладят на различни варианти на този италиански деликатес, като се предлагат разнообразни комбинации от съставки и вкусове. Пинсериите обикновено се стремят да предложат автентичен вкус и изживяване, свързано с традиционната римска кухня и специално с Пинса Романа.
Има ли безглутенова пинса?
Да, пинсата на Di Marco се предлага и в безглутенов вариант.
Подходяща ли е пинсата за приготвяне у дома?
Да, пинсата е изключително лесна за приготвяне в домашни условия. Основата на Пинса Романа е предварително изпечена, което ви дава удобството да приготвите вкусно ястие в рамките на 5-8 минути, в зависимост от съставките, които изберете за топинг.
Какви топинги са подходящи за Пинса Романа?
Пинса Романа е изключително гъвкава по отношение на топингите, като можете да използвате разнообразие от съставки, които подхождат на вашия вкус. Можете да я комбинирате със солено, сладко, люто или просто да я оставите натурална, като я печете с малко зехтин и сол. Някои от популярните топинги, които се използват за Пинса Романа, включват моцарела, пресни домати или доматено пюре, прошуто, рукола и др. Разбира се, можете да експериментирате с различни комбинации и топинги, за да създадете вашата собствена уникална и вкусна Пинса Романа.
На колко градуса се пече Пинса Романа?
Пинсата се пече на температура от 240-300°C в зависимост от възможностите на фурната (домашна/професионална). Идеалното време за печене на пинса е между 5 и 8 минути, в зависимост от температурата на печене и топинга.
Къде се продава?
Пинса Романа Di Marco е налична в удобна и красива опаковка. Крайните клиенти могат да я закупят от редица хранителни магазини, както и онлайн.