Пинса Романа Класик Замразена
230 гр. блат
За готвене в домашна фурна
Без консерванти
Дълбоко замразен продукт
Срок на годност – до 12 месеца при температура -18°C
Пинса Романа представлява уникално предложение, което е алтернатива на традиционната пица, с уникални хранително-вкусови качества. Оригиналното й тесто основно се състои от три вида брашно: соево, оризово и пшенично. Тестото на пинсата втасва за 72 ! часа и съдържа с 50% повече вода в сравнение с тестото на пица. Пинсата е лека, хрупкава, вкусна и много бързо и лесно се усвоява. Блатът на пинсата е предварително и частично изпечен в индустриална фурна.
Достъпна в опаковка за една порция:
1 пинса – 230 грама
Хранителни стойности
Хранителни стойности на 100 г | |
Калории | 972KJ/230 kcal |
Мазнини общи | 2,4 g |
от които наситени мастни киселини | 0,4 g |
Въглехидрати | 41 g |
от които захари | 2,6 g |
Диетични фибри | 2,2 g |
Протеин | 10,2 g |
Сол | 0,47 g |
Съставки
Пшенично брашно, вода, суха пшенична закваска, оризово брашно, соево брашно, зехтин екстра върджин, сол, мая. Може да съдържа следи от горчица.
Бързо приготвяне в домашна фурна
Само 5 - 8 мин
Пухкава отвътре
Лека и въздушна
Хрупкава отвън
Наслада с всяка хапка
Изработена ръчно
Майсторски традиции
Уникално мултибрашно
Висококачествени съставки
Лесна за храносмилане
Подходяща е за късна вечеря
Начин на съхранение
Дълбоко замразената пинса има същите предимства като свежите блатове, но има по-дълъг срок на годност, 12 месеца.
Продуктът трябва да се съхранява при температура на фризер (около -18°C). Веднъж размразена, не замразявайте отново. Съхранявайте в хладилник (+4°C) и консумирайте в рамките на 48 часа.
Бързо и лесно приготвяне
Извадете пинсата от опаковката. Изберете продукти, с които да я комбинирате и я поставете в предварително загрята фурна на 240 градуса.
Печете за около 5-8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от избраните продукти за топинг.
Какво представлява Пинса Романа?
Пинсата е истинска иновация в света на пица индустрията. Процесът на втасване продължава 72 часа, което й придава неповторима лека въздушност.
Тестото съдържа до 30% повече вода от това на традиционната пица, което го прави много по-лесно за усвояване от организма и осигурява на пинсата нейната характерна мекота.
Тайната на съставките
Всяка съставка крие в себе си уникални качества, които допринасят за вкуса и текстурата на нашите пинси.
Оризово брашно
Прави я хрупкава отвън и мека отвътре
Пшенично брашно
Задържа водата в тестото
Соево брашно
Хранително и с ниско съдържание на мазнини
Защо да изберете Пинса?
Защото тя е с почти три пъти по-малко мазнини от нейния аналог, има по-малко калории и въглехидрати, а в същото време е богата на протеин.
Хранителни стойности на 100 гр. | Пинса | Пица | Бял хляб |
---|---|---|---|
Калории | 230 🏆 | 275 | 272 |
Мазнини | 2,4 🏆 | 6,7 | 3,9 |
Въглехидрати | 41 🏆 | 44,1 | 48,4 |
Протеин | 10,2 🏆 | 6,7 | 8,5 |
Сол | 0,5 🏆 | 1,8 | 1,3 |
Ди Марко
Здравейте,
Аз съм Корадо Ди Марко, а пинзата е творението на живота ми. Семейството ми е от пицари и пекари. Винаги сме работили, за да предадем културата на добрата храна от едно поколение на друго.
Започнахме да експериментираме с брашната и ферментацията. Така, през 2001 година, усъвършенствах моята оригинална рецепта и се роди Пинса Романа Ди Марко.
Вложих сърцето, страстта и опита си в този проект. Успях да направя тестото по-леко и по-лесно усвоимо от пицата и да превърна тази храна в пълноценно ястие, закуска или дори десерт, подходящ за всички случаи и предпочитания. Опитайте я!
Ваш,
Ди Марко
Любопитно
Често задавани въпроси
Вие питате, ние отговаряме.
Каква е разликата между пинсата и пицата?
Има няколко съществени разлики. Първата е овалната й форма. Второ, тестото на пинсата е с различен състав и богато хидратирано. И трето, една от основните разлики с пицата е дългото време за втасване. Тестото престоява 72 часа, преди да бъде ръчно разточено, което е много по-дълго, отколкото при тестото за пица. В пинсата процесите не ферментация са приключили още преди консумацията.
Възможно ли е оригиналната пинса да бъде по-здравословна от класическата пица?
Съгласно обявените данни, в сравнение с пицата, при равно тегло (100 гр.) пинсата съдържа близо с 20% по-малко калории, както и въглехидрати, около 3 пъти по-малко мазнини и сол. Освен това, пинсата съдържа близо с 50% повече протеини. Друг важен параметър е съдържанието на водата, което е близо с 50% повече в пинсата, и я прави лека и лесноусвояема за организма.
Има ли разлика във вкуса между Пинса Романа и пицата?
Поради различната комбинация от брашна в тестото и по-дългото време на ферментация, Пинса Романа има по-хрупкава коричка и по-интензивен вкус в сравнение с пицата. В същото време, тя остава пухкава и мека отвътре. Освен това, благодарение на специалната техника на печене, Пинса Романа запазва вкуса на съставките по-добре.
Какво е Пинса Романа Оригиналът?
През 2001 г. Корадо Ди Марко и семейството му, които вече са известни с изобретяването на Pizzasnella (по-малко мазна версия на пицата), измислят първата Пинса Романа, каквато я познаваме. Ди Марко регистрира името „Pinsa Romana“ като тестено изделие и идеята се оказва успешна: само за няколко години съвременната Пинса Романа става част от римската традиция и цяла Италия се изпълва с пинсерии, а оттам и светът.
Какво е пинсерия?
Пинсерия е заведение или ресторант, специализиран в сервирането на Пинса Романа. Това е място, където клиентите могат да се насладят на различни варианти на този италиански деликатес, като се предлагат разнообразни комбинации от съставки и вкусове. Пинсериите обикновено се стремят да предложат автентичен вкус и изживяване, свързано с традиционната римска кухня и специално с Пинса Романа.
Има ли безглутенова пинса?
Да, пинсата на Di Marco се предлага и в безглутенов вариант.
Подходяща ли е пинсата за приготвяне у дома?
Да, пинсата е изключително лесна за приготвяне в домашни условия. Основата на Пинса Романа е предварително изпечена, което ви дава удобството да приготвите вкусно ястие в рамките на 5-8 минути, в зависимост от съставките, които изберете за топинг.
Какви топинги са подходящи за Пинса Романа?
Пинса Романа е изключително гъвкава по отношение на топингите, като можете да използвате разнообразие от съставки, които подхождат на вашия вкус. Можете да я комбинирате със солено, сладко, люто или просто да я оставите натурална, като я печете с малко зехтин и сол. Някои от популярните топинги, които се използват за Пинса Романа, включват моцарела, пресни домати или доматено пюре, прошуто, рукола и др. Разбира се, можете да експериментирате с различни комбинации и топинги, за да създадете вашата собствена уникална и вкусна Пинса Романа.
На колко градуса се пече Пинса Романа?
Пинсата се пече на температура от 240-300°C в зависимост от възможностите на фурната (домашна/професионална). Идеалното време за печене на пинса е между 5 и 8 минути, в зависимост от температурата на печене и топинга.
Къде се продава?
Пинса Романа Di Marco е налична в удобна и красива опаковка. Крайните клиенти могат да я закупят от редица хранителни магазини, както и онлайн.