7 причини защо да отворите пинсерия

Ако разглеждате възможността да започнете бизнес в хранителната индустрия, обмислете идеята за пинсерия. С над 7,000 сертифицирани заведения по целия свят, пинсериите са привлекателна алтернатива на пицата не само за потребителите, но и за предприемачите. В тази статия ще ви запознаем с причините за тази тенденция и ще се опитаме да ви дадем насоки как да стартирате това пътешествие по правилния начин.

Защо да отворите пинсерия?
Започването на всяка предприемаческа дейност, както в България, така и зад граница, изисква точен анализ на конкурентната среда. В Италия например има около 130 хиляди заведения, които предлагат пица в менюто си, от които 76 хиляди са пицарии. Конкуренцията е сложна, и, въпреки че може би мислите обратното, ситуацията не е по-добра в чужбина: например, американците са най-големите консуматори на пица в света и разполагат с над 90 хиляди пицарии. Отварянето на пинсерия означава действие в посока на една много успешна тенденция и в същото време може да разчитате, че ще се откроите на фона на пицариите, които също са често срещани и в България. Това е отличен бизнес избор поради поне 7 причини:

• Пинсата отговаря на нуждите на съвременните потребители, които не правят компромиси с вкуса, но в същото време искат лесноусвоим и лек продукт с ниско съдържание на калории.

• Иновацията е още един критичен фактор. Въпреки че обичат пицата, хората харесват новото и неочакваното: те обичат да опитват различни неща и, ако са доволни, стават лоялни клиенти. С пинсерията не е трудно да се издигнете сред конкуренцията на множеството пицарии, които са почти идентични.

• По дефиниция, пинсата е прост продукт. Тя работи перфектно с вегетарианските и веганските диети и големия тренд към устойчивостта.

• Иновацията освобождава пинсерията от традицията. Изобщо не е необходимо да предлагате Пинса Маргарита в менюто си; вместо това можете да настъпите смело газта и да следвате креативността си.

• Пазарът на пинса се развива стабилно през последните години и далеч не е наситен.

• Пинсата е идеална и за улична храна. Затова пинсерията може да предлага ястията си като take-away.

• Пинсата е световен феномен, но на много места пазарното проникване е все още в самото начало. Възможността да сте от първите, които ще влязат в тази ниша, е значителна, а ползите от това могат да бъдат огромни.

Как да отворите пинсерия?

За да започнете нов бизнес в ресторантьорството, са необходими няколко важни неща, включително:

• Здрава бизнес стратегия;
• Създаване на привлекателно меню;
• Подходяща локация;
• Способност да организирате работния процес;
• Качествени суровини;
• Професионалисти, способни да изработят перфектния продукт.

Това, което прави ресторантьорството толкова вълнуващо, е възможността за съчетаване на предприемачески подход и управленски умения със създаването на изключителен продукт, който, на свой ред, зависи от качеството на суровините и способността да се обработват по най-добрия възможен начин. Качеството на продукта е началото, следвано от качеството на преживяването, което включва други елементи като местоположението, маркетинговата стратегия, рекламата и търговските аспекти.

Ако сте решени, че това е правилният избор за вашия бизнес, то можете да разчитате на нас да ви партнираме.