Пинсата вече се утвърди като ястие, което съчетава неустоим вкус, лекота и несравнима смилаемост. Повече от две десетилетия след създаването си (2001 г.), пинсата сега се разпространява и признава в целия свят като типично италианско ястие.
Но защо е този успех? Какви тайни крие? Нека разберем заедно, като разгледаме характеристиките на нашия най-емблематичен продукт: Основата на класическата пинса.
Пинса Романа Класик: 5-те тайни на успеха
Зад успеха на блата на Пинса Романа Класик, но и на други наши продукти, стоят преди всичко съставките и методът на обработка.
Успехът на пинсата не е случаен или просто естетичен: зад изобретението на Коррадо Ди Марко стои ясното желание да се иновира индустрия, която е била в застой от десетилетия, и да се създаде нещо ново, отговарящо на нуждите на потребителите, които през 2001 г. са се насочвали към по-леки, здравословни и по-смилаеми храни, без да се компрометира важността на вкуса.
(Тайната) смес от брашна
За разлика от известни конкуренти като пицата и фокачата, тестото за основата на Ди Марко се прави със смес от брашна, което придава на продукта уникална комбинация от текстура, вкус и хранителни свойства. Това всъщност е единствената истинска тайна на нашия продукт, т.е. пропорцията на трите вида брашна в сместа не е публично известна. От една страна, искаме да защитим оригиналността на нашата основа за пинса, но също така и нейната непрекъсната еволюция: сместа се променя и развива с времето, като е резултат от постоянни изследвания и експерименти, насочени към създаването на тесто, което винаги е в съответствие с това, което потребителите искат. Трите брашна, обаче, могат да бъдат разкрити:
- Пшеничното брашно придава вкус и структура и действа като лепило, задържайки водата в тестото, което прави пинсата еластична и лесна за обработка;
- Оризовото брашно добавя хрупкавост на повърхността на основата, докато вътре осигурява мекота, която се топи в устата, създавайки много приятен контраст;
- Соевото брашно придава допълнителна стойност на основата на пинсата от хранителна гледна точка, като е богато на протеини и бедно на мазнини. Когато говорим за пинса като балансирано ястие, първата причина е соевото брашно. Синергията между различните брашна е в основата на успеха на Ди Марко пинса.
72-часово втасване и използване на квас
Другата „тайна“ на Ди Марко е дългото втасване на тестото, което я отличава от пицата и допринася за качеството на продукта. Пинсата се основава на 72-часово втасване, което позволява на вкусовете да се развият напълно и тестото да придобие допълнителна лекота и смилаемост.
Не става въпрос само за време, обаче: това, което прави основата на пинсата на Ди Марко изключителна, е използването на квас, ценна съставка, която придава на втасването по-комплексен характер и по-голяма дълбочина на вкуса. Всъщност, квасът не само осигурява по-контролирано втасване, но също така помага да направи пинсата още по-лека и лесносмилаема.
Занаятчийско производство
Основите на пинсата на Ди Марко са ръчно изработени, една по една. Звучи странно за продукт, който сега се разпространява в големи количества и се намира в големи търговски вериги, но това е така. Занаятчийският подход гарантира пинса с автентичен вкус, която уважава традицията, както и перфектна текстура.
Хиляди различни ястия
Основата на пинсата на Ди Марко се отличава не само с качеството и вкуса си, но и с многостранността си. Първо, тя може да се консумира като основно ястие, обогатено с безкрайно разнообразие от пресни и вкусни топинги. По този начин тя е типичната алтернатива на пицата и може да се консумира у дома, в пицарии или пинсерии.
Основата на пинсата на Ди Марко е също така перфектна като предястие или закуска за коктейли и партита, нарязана и обогатена с подбрани колбаси, сирена и гриловани зеленчуци. Или може да се предложи и като десерт: опитайте да намажете пинсата с шоколадов крем и да я украсите с пресни плодове и трохи от ядки – ще бъде абсолютно неустоимо.
Приготвя се за 5 минути и е налична в няколко версии
Една от характеристиките на пинсата на Ди Марко е бързината на приготвяне, което я прави перфектна за днешния забързан ритъм. Създадена е за тези, които искат да приготвят нещо вкусно само за няколко минути, но също и за тези, които нямат време (и/или желание) да готвят. Пинсата е идеална за хора, които искат да приготвят качествено ястие без да жертват удобството и бързината.
Блатовете за Пинса Романа Ди Марко са предварително изпечени, което означава, че са необходими само 5 минути във фурната у дома, за да завършите готвенето и да представите свежо и ароматно ястие.