Пинса Пиканте

Съставки:

• Доматен сос
• Моцарела
• Пикантен салам
• Босилек
• Зехтин

Продукти за Пинса пиканте - пикантен салам, моцарела, босилек и зехтин

Инструкции:

  1. Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C.
  2. Блат: Изберете блат от гамата пинси за вкъщи на Di Marco. Поставете го върху хартия за печене или в тава.
  3. Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, оставяйки  крайчетата й свободни, за да останат хрупкави.
  4. Покрийте с моцарела: Разпределете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса.
  5. Разпределете пикантния салам: Поставете нарязания пикантен салам върху пинсата, разпределен отново равномерно върху сиренето.
  6. Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрята фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
  7. Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Вземете няколко листа пресен босилек и ги нарежете или ги оставете цели, след което ги поставете върху нея.
  8. Сервиране:  Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Добавете малко зехтин, за да подчертаете вкуса.

Насладете се на вкусната Пинса Пиканте със сочен пикантен салам и ароматен босилек!