Съставки:
• Доматен сос
• Моцарела
• Пикантен салам
• Босилек
• Зехтин
Инструкции:
- Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C.
- Блат: Изберете блат от гамата пинси за вкъщи на Di Marco. Поставете го върху хартия за печене или в тава.
- Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, оставяйки крайчетата й свободни, за да останат хрупкави.
- Покрийте с моцарела: Разпределете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса.
- Разпределете пикантния салам: Поставете нарязания пикантен салам върху пинсата, разпределен отново равномерно върху сиренето.
- Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрята фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
- Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Вземете няколко листа пресен босилек и ги нарежете или ги оставете цели, след което ги поставете върху нея.
- Сервиране: Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Добавете малко зехтин, за да подчертаете вкуса.
Насладете се на вкусната Пинса Пиканте със сочен пикантен салам и ароматен босилек!