Съставки:
• Доматен сос
• Чери домати
• Моцарела
• Прошуто Кото
• Гъби
• Босилек
• Зехтин
Инструкции:
- Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C.
- Блат: Поставете готовия блат за пинса върху хартия за печене или в тава.
- Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, като не слагайте върху крайчетата й, за да могат да останат хрупкави.
- Разпределете чери доматите: Поставете чери доматите върху пинсата, разпределени равномерно.
- Покрийте с моцарела: Разпределете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса и чери доматите.
- Добавете прошуто: Поставете нарязаното прошуто върху пинсата, разпределено отново равномерно върху сиренето и доматите.
- Сложете гъбите: Нарежете гъбите и ги поставете върху пинсата.
- Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
- Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Преди да я сервирате, добавете няколко листа пресен босилек, като можете да ги нарежете или да ги оставите цели.
- Сервиране: Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Добавете й малко зехтин, за да подчертаете вкуса.
За тази рецепта можете да изберете блат от гамата пинси за вкъщи на Di Marco. Насладете се на аромата на свежия босилек и богатия вкус на прошуто върху вашата Пинса Прошуто, която е готова да ви очарова с всяка хапка!