Пинса Прошуто Кото

Съставки:

• Доматен сос
• Чери домати
• Моцарела
• Прошуто Кото
• Гъби
• Босилек
• Зехтин

Пинса с прошуто кото, босилек и чери домати

Инструкции:

  1. Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C.
  2. Блат: Поставете готовия блат за пинса върху хартия за печене или в тава.
  3. Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, като не слагайте върху крайчетата й, за да могат да останат хрупкави.
  4. Разпределете чери доматите: Поставете чери доматите върху пинсата, разпределени равномерно.
  5. Покрийте с моцарела: Разпределете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса и чери доматите.
  6. Добавете прошуто: Поставете нарязаното прошуто върху пинсата, разпределено отново равномерно върху сиренето и доматите.
  7. Сложете гъбите: Нарежете гъбите и ги поставете върху пинсата.
  8. Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
  9. Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Преди да я сервирате, добавете няколко листа пресен босилек, като можете да ги нарежете или да ги оставите цели.
  10. Сервиране: Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Добавете й малко зехтин, за да подчертаете вкуса.

За тази рецепта можете да изберете блат от гамата пинси за вкъщи на Di Marco. Насладете се на аромата на свежия босилек и богатия вкус на прошуто върху вашата Пинса Прошуто, която е готова да ви очарова с всяка хапка!