Съставки:
• Доматен сос
• Чери домати
• Моцарела
• Шунка
• Босилек
• Зехтин
Инструкции:
- Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C .
- Блат: Поставете готовия блат за пинса върху хартия за печене или в тава. Препоръчваме ви да използвате Пинса Романа Класик или Замразена Пинса Романа Класик.
- Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, като не мажете крайчетата й, за да имат коричка.
- Разпределете чери доматите: Поставете чери доматите върху пинсата, разпределени равномерно.
- Покрийте с моцарела: Добавете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса.
- Добавете шунката: Поставете нарязаната шунка върху пинсата.
- Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
- Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Нарежете няколко листа босилек и я поръсете с тях.
- Сервиране: Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Сложете малко зехтин, за да подчертаете вкуса.
Вече имате превъзходна вечеря с вкусната Пинса с шунка! Бон апети!