Пинса с шунка

Съставки:

• Доматен сос
• Чери домати
• Моцарела
• Шунка
• Босилек
• Зехтин

Продукти за Пинса с шунка, чери домати, моцарела и босилек

Инструкции:

  1. Подгответе фурната: Загрейте предварително фурната на 240°C .
  2. Блат: Поставете готовия блат за пинса върху хартия за печене или в тава. Препоръчваме ви да използвате Пинса Романа Класик или Замразена Пинса Романа Класик.
  3. Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, като не мажете крайчетата й, за да имат коричка.
  4. Разпределете чери доматите: Поставете чери доматите върху пинсата, разпределени равномерно.
  5. Покрийте с моцарела: Добавете нарязаната моцарела върху пинсата, покривайки соса.
  6. Добавете шунката: Поставете нарязаната шунка върху пинсата.
  7. Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и печете за около 6-8 минути, или докато коричката е златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
  8. Посипете с босилек: Извадете пинсата от фурната. Нарежете няколко листа босилек и я поръсете с тях.
  9. Сервиране:  Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Сложете малко зехтин, за да подчертаете вкуса.

Вече имате превъзходна вечеря с вкусната Пинса с шунка! Бон апети!