Пинса Буфалина

Съставки:

• Доматен сос
• Чери домати
• Биволска моцарела
• Босилек
• Зехтин

Продукти за Пинса Буфалина

Инструкции:

  1. Подгответе фурната: Загрейте фурната на 240°C.
  2. Блат: Поставете готовия блат на Пинса Романа Di Marco върху хартия за печене или в тава. Няма значение коя пинса за вкъщи ще изберете, защото всички са подходящи.
  3. Намажете с доматен сос: Разпределете равномерно доматения сос върху пинсата, оставяйки крайчетата й без сос, за да станат хрупкави.
  4. Добавете чери домати: Поставете чери доматите върху пинсата, разпределени равномерно. Можете да ги нарежете на половинки или да ги оставите цели, в зависимост от предпочитанията ви.
  5. Сложете моцарелата: Поставете нарязаната биволска моцарела върху пинсата, покривайки чери доматите.
  6. Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и гответе за около 5-8 минути, или докато коричката стане златиста и хрупкава, а сиренето е разтопено и започва да се зачервява.
  7. Добавете босилек: Извадете пинсата от фурната и нарежете няколко листа босилек. Поставете ги върху пинсата (ако предпочитате, може да ги оставите цели).
  8. Сервиране: Оставете пинсата да се охлади за няколко минути преди да я нарежете и сервирате. Добавете малко зехтин, за да подчертаете вкуса.

Насладете се на вашата вкусна Пинса Буфалина със свеж босилек и ароматни чери домати!