Пинса Романа: 4 причини защо е правилният избор за ресторантите

Защо ресторантьорите трябва да въведат Пинса Романа в своите менюта? И какви ползи биха имали по отношение на лоялността на клиентите? В следващите редови ви даваме отговорите на тези въпроси.

Освен вкусовите качества, този италиански специалитет гарантира висока усвояемост и гъвкавост, за да се адаптира перфектно към вкусовете на потребителите. Това безспорно е отличен избор за задържане на клиенти, като им се предлага различно гастрономично изживяване, което е бързо, вкусно и иновативно.

1. Пинса Романа: Потребителят я иска
Пазарните данни насърчават ресторантьорите да въведат това ястие в своите менюта. Според проучвания на Nielsen, италианският пазар на Пинса Романа възлиза на почти 40 милиона евро, с впечатляващи темпове на растеж в последните години. През 2020 г. растежът беше огромен, с невероятното увеличение от +182%, но първата половина от 2022 г. също видя много значително увеличение от +55%.

Днес Пинса Романа е известна по целия свят, а числата говорят за нарастващ интерес от страна на потребителите. За ресторантьорите предлагането на Пинса Романа означава издигане в много конкурентен пазар. Рисковете се намаляват значително благодарение на увереността в оценката на потребителите, които днес повече от всякога търсят нови гастрономични изживявания за споделяне. В този аспект пинсата може да предостави конкурентно предимство.

2. Гъвкава и модерна: Отключва креативността
Пинса Романа е празен лист хартия, върху който ресторантьорите могат да развият своята креативност. Тук няма граници на въображението, благодарение на продукт, който позволява използването на необичайни съставки, висококачествени топинги и иновативни комбинации. Продуктът е изключително гъвкав: идеален е за сладки, както и за солени рецепти и може да играе главна роля във вегетарианско или веган меню.

За разлика от пицата, тук потребителят не асоциира ястието с традиционни, предварително дефинирани рецепти. Това е възможност за създаване, споделяне и, може би, популяризиране на собствени творения, като ресторантьорите могат да се възползват от голямата платформа на интернета и социалните мрежи, за да привлекат нови клиенти в своето заведение.

3. Бърза, истинска и без отпадъци: Подходяща и за улична храна 
Предварително приготвените основи представляват допълнителна възможност за разширяване на гастрономичната оферта на ресторанта и създаване на изключителни ястия, без да се налага да се впускат в много сложни и трудоемки процеси, които отнемат твърде много време за задоволяване на апетита на гостите.

Основите са идеални за различни видове заведения, както и за динамична, иновативна и гурме улична храна. Те са готови благодарение на предварителната им обработка и само за пет минути могат да задоволят всяко небце, дори най-изисканото. Освен това, блатовете са лесни за обработка, могат да се съхраняват до 18 месеца, не изискват опит в пекарството и са устойчива опция благодарение на подхода без отпадъци, в съответствие с нарастващата тенденция сред потребителите за устойчиво и еко-приятно готвене.

4. Висока усвояемост
Усвояемостта е един от аспектите, върху които се фокусира сравнението между Пинса Романа и пицата. Въпреки че и двете са специалитети на италианската кухня и се създават на база от брашно, мая, вода и сол, двете ястия имат важни разлики в съставките и приготовлението, които допринасят за по-голямата усвояемост на пинсата.

В сравнение с пицата, тестото има висока степен на хидратация (около 80% вода) и по-нисък процент на мая, което само по себе си подпомага усвояемостта.  Освен това то се оставя да втасва по-дълго време (72 часа) и се пече на по-ниска температура, като се запазва усвояемостта на храната. Накрая, тестото произлиза от смес от различни видове брашно, специално подбрани да се съчетаят най-добре вкус и усвояемост.

Пинса Романа, за успеха на Вашето заведение
В заключение, включването на пинса във вашето меню може да бъде добра идея за всички ресторанти, които искат да се отличат, като предлагат качествени и здравословни варианти. Нейната усвояемост, вкус и възможностите за персонализация, бързата подготовка на основи и устойчивият подход са напълно в съответствие с нуждите на потребителя, който все по-внимателно следи за здравето, вкуса и качеството на преживяването.

Разгледйта продуктовата линия на Пинса Романа Di Marco за професионалисти.