Пинса с лимонова рикота и тиквички

Необходими продукти:

  • 1 голям блат за Pinsa Romana
  • Зехтин
  • 200 гр. рикота
  • 2 с.л. маскарпоне
  • Кора от ½ лимон (настъргана)
  • Сол (на вкус)
  • Бял пипер (на вкус)
  • Чесън на прах (на вкус)
  • 100 гр. моцарела (нарязана на шайби)
  • 1 тиквичка (нарязана на тънки ленти)

Инструкции:

  1. Подготовка на блата:
  • Поръсете големия блат за Pinsa Romana със зехтин.

2. Приготвяне на лимоновата рикота:

  • В купа разбъркайте 200 г рикота с 2 с.л. маскарпоне.
  • Добавете настърганата кора от ½ лимон.
  • Подправете със сол, бял пипер и чесън на прах на вкус.

3. Разнасяне на сместа:

  • Разнесете рикотената смес равномерно върху блата.

4. Добавяне на моцарела:

  • Подредете 100 гр. моцарела, нарязана на шайби, върху рикотената смес.

5. Печене:

  • Загрейте фурната на 240 градуса.
  • Изпечете пинсата за 5 минути.

6. Приготвяне на тиквичките:

  • Нарежете тиквичката на тънки ленти.
  • Гриловайте лентите тиквичка за кратко време, докато получат лек загар.

7. Гарниране:

  • След като пинсата е изпечена, гарнирайте отгоре с грилованите ленти тиквичка.

8. Сервиране:

  • Нарежете пинсата на порции и сервирайте топла.

Приятен апетит!

Рецептата е предоставена с любезното съдействие на Cherry Bakery.