Необходими продукти:
- 1 голям блат за Pinsa Romana
- Зехтин
- 200 гр. рикота
- 2 с.л. маскарпоне
- Кора от ½ лимон (настъргана)
- Сол (на вкус)
- Бял пипер (на вкус)
- Чесън на прах (на вкус)
- 100 гр. моцарела (нарязана на шайби)
- 1 тиквичка (нарязана на тънки ленти)
Инструкции:
- Подготовка на блата:
- Поръсете големия блат за Pinsa Romana със зехтин.
2. Приготвяне на лимоновата рикота:
- В купа разбъркайте 200 г рикота с 2 с.л. маскарпоне.
- Добавете настърганата кора от ½ лимон.
- Подправете със сол, бял пипер и чесън на прах на вкус.
3. Разнасяне на сместа:
- Разнесете рикотената смес равномерно върху блата.
4. Добавяне на моцарела:
- Подредете 100 гр. моцарела, нарязана на шайби, върху рикотената смес.
5. Печене:
- Загрейте фурната на 240 градуса.
- Изпечете пинсата за 5 минути.
6. Приготвяне на тиквичките:
- Нарежете тиквичката на тънки ленти.
- Гриловайте лентите тиквичка за кратко време, докато получат лек загар.
7. Гарниране:
- След като пинсата е изпечена, гарнирайте отгоре с грилованите ленти тиквичка.
8. Сервиране:
- Нарежете пинсата на порции и сервирайте топла.
Приятен апетит!
Рецептата е предоставена с любезното съдействие на Cherry Bakery.