Пинса с маскарпоне, канела и праскови

Необходими продукти:

  • 1  блат за пинса
  • 1 с.л. меко масло
  • 2 с.л. кленов сироп
  • Щипка канела
  • 1 праскова (нарязана на по-дебели резени)
  • 150 гр. маскарпоне
  • Кленов сироп (на вкус)

 Peach Pinsa

Инструкции:

  1. Подготовка на блата:
  • Намажете малкия блат за пинса с 1 с.л. меко масло.
  • Поръсете с 2 с.л. кленов сироп и щипка канела.

2. Печене:

  • Загрейте фурната на 240 градуса.
  • Изпечете блата за 5 минути.
  • Оставете блата да изстине напълно.

3. Приготвяне на прасковите:

  • Нарежете 1 праскова на по-дебели резени.
  • Запечете резените в намаслен грил тиган до лек загар.

4. Приготвяне на крема с маскарпоне:

  • Смесете 150 гр. маскарпоне с кленов сироп на вкус.

5. Сглобяване на пинсата:

  • Разпределете сместа с маскарпоне равномерно върху изстиналия блат.
  • Подредете отгоре запечените резени праскова.

6. Сервиране:

  • Нарежете сладката пинса на порции и сервирайте.

Приятен апетит!

Рецептата е предоставена с любезното съдействие на Cherry Bakery.