Неустоимо вкусната Пинса Романа: 2 лесни рецепти за перфектен хляб на вашата трапеза

Pinsa Romana Originale е традиционно италианско тесто, което в последните години набира все повече популярност заради своя уникален вкус и текстура. Направено от специална смес от брашна (пшеница, ориз и соя), това тесто е леко и лесно за усвояване. Пинсата можете да се комбинира с разнообразни топинги, но също така можете да я добавите като неустоимо вкусен хляб, който да сервирате на вашате трапеза. Предлагаме ви две лесни бързи рецепти:

  1. Пинса със зехтин и сол

Съставки:

  • 1 готов блат за Пинса Романа
  • Зехтин екстра върджин
  • Морска сол

Инструкции:

  1. Загрейте фурната до 250°C.
  2. Поставете готовия блат за Пинса Романа върху хартия за печене или в тава.
  3. Печете я за 5 минути или докато стане златиста и хрупкава.
  4. Извадете пинсата от фурната.
  5. Намажете я със зехтин и поръсете с морска сол.
  6. Нарежете на парчета и сервирайте като хляб.

 

2. Пинса с розмарин и чесън

Съставки:

  • 1 готов блат за Пинса Романа
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан
  • Морска сол

Инструкции:

  1. Загрейте фурната до 250°C.
  2. Поставете блата за Пинса Романа върху хартия за печене или в тава.
  3. В малка купа смесете зехтина, чесъна и розмарина.
  4. Намажете сместа върху блата.
  5. Печете за 5-6 минути, докато краищата станат хрупкави и златисти.
  6. Поръсете с морска сол преди сервиране.

За готовия блат можете да изберете от нашата гама пинси за вкъщи на Di Marco.