В Италия храненето е стратегически сектор, както и вторият по големина в Европа след испанския. Индустрията, засегната както от кризата с Covid, така и от последиците от руско-украинската война, се развива доста бързо, за да отговори на новите нужди и начини на консумация: всъщност, данни на FIPE предвиждаха растеж за баровете с 8.1%, за уличната храна с 5.6% и за класическия кетъринг с +5% до 2023 г.
Кетъринг и хроничният недостиг на професионални кадри
В ресторантьорската индустрия има широко разпространена липса на професионални кадри. Според доклада на Catering Observatory за 2023 г., 50% от ресторантьорите в Италия се сблъскват с хронично липсващи готвачи и сервитьори, явление, което става трудно управляемо, особено с наближаването на летния сезон всяка година.
Блат за Pinsa Romana Originale: Решението за ресторанти и барове
Далеч от това да може напълно да реши всички проблеми на ресторантьорската индустрия, ние сме убедени, че нашите бази за Пинса Романа могат да бъдат отлична възможност за барове, ресторанти и пицарии/пинсерии.
- Блатовете за Пинса Романа не изискват умения
Блатовете за Пинса Романа за професионалисти са възможност за барове и ресторанти, защото не изискват специални умения, за да бъдат приготвени и сервирани.
Създаването на висококачествени пекарски изделия изисква специализирани умения в приготвянето на тестото и печенето, както и използването на професионални фурни. За ресторантьорите, които решат да добавят пица към традиционното си меню, това означава, че трябва да адаптират заведението си, да закупят подходяща фурна, да се съобразят с всички действащи регулации и да намерят и наемат компетентни професионалисти. Най-големият риск, въпреки всичко, е да се провалят в последната точка.
Блатовете за Пинса Романа на Di Marco са на разположение в различни версии – замразени, охладени или на стайна температура. По този начин те напълно запазват своите хранителни стойности, ръчната изработка и автентичния вкус на пинса, но не принуждават барове и ресторанти да правят дързки инвестиции, особено в трудни времена като тези, които преживяваме. Иначе казано, ресторантьорите могат лесно да добавят това ястие към своите менюта без да правят големи инвестиции в нови умения или скъпо оборудване. Това може да бъде и прост експеримент, изпробване на пазарната реакция към новото предложение, като се запазят ниски разходи и след това се повишат, ако има положителен отговор, в което ние не се съмняваме.
Благодарение на базите за Пинса Романа на Di Marco, добавянето на пинса към менюто е промяна с почти незначително въздействие върху ежедневните операции, но в същото време създава нови възможности за продажби и лоялност на клиентите.
Други ползи?
Замразените блатове за Пинса се запазват за месеци, достъпни са и са изключително универсални, като са прекрасни както за едно ястие (еквивалент на пица), така и за аперитив или за съпътстване на всяко друго кулинарно преживяване.
Пинса означава иновация
Пинсата олицетворява концепцията за иновация, позволяваща експериментиране с нови съставки и креативност, следователно нови преживявания за клиентите.
Предизвикателството, ако искаме да го наречем така, безспорно е пицата, основата на италианската култура и техният символ пред света. Въпреки че пинсата е значително по-млада (2001 г.), тя има някои характеристики, които я правят по-привлекателна. В частност, нейната лекота и усвояемост представляват стъпка напред от традицията и демонстрират желание да се предложи нещо ново, вълнуващо, приятно, леко и по-здравословно.