Pinsa Romana Originale е традиционно италианско тесто, което в последните години набира все повече популярност заради своя уникален вкус и текстура. Направено от специална смес от брашна (пшеница, ориз и соя), това тесто е леко и лесно за усвояване. Пинсата можете да се комбинира с разнообразни топинги, но също така можете да я добавите като неустоимо вкусен хляб, който да сервирате на вашате трапеза. Предлагаме ви две лесни бързи рецепти:
- Пинса със зехтин и сол
Съставки:
- 1 готов блат за Пинса Романа
- Зехтин екстра върджин
- Морска сол
Инструкции:
- Загрейте фурната до 250°C.
- Поставете готовия блат за Пинса Романа върху хартия за печене или в тава.
- Печете я за 5 минути или докато стане златиста и хрупкава.
- Извадете пинсата от фурната.
- Намажете я със зехтин и поръсете с морска сол.
- Нарежете на парчета и сервирайте като хляб.
2. Пинса с розмарин и чесън
Съставки:
- 1 готов блат за Пинса Романа
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан
- Морска сол
Инструкции:
- Загрейте фурната до 250°C.
- Поставете блата за Пинса Романа върху хартия за печене или в тава.
- В малка купа смесете зехтина, чесъна и розмарина.
- Намажете сместа върху блата.
- Печете за 5-6 минути, докато краищата станат хрупкави и златисти.
- Поръсете с морска сол преди сервиране.
За готовия блат можете да изберете от нашата гама пинси за вкъщи на Di Marco.