Съставки:
• Моцарела
• Рукола
• Шунка
• Авокадо
• Риба тон
• Черен пипер
Инструкции:
- Подгответе фурната: Предварително загрейте фурната на 240°C .
- Блат: Поставете готовия блат за пинса върху хартия за печене или в тава.
- Сложете моцарелата: Разпределете равномерно моцарелата върху пинсата.
- Поставете шунката: Сложете нарязаната шунка върху пинсата.
- Разпределете парчета от риба тон: Поставете парчетата от риба тон върху пинсата, равномерно разпределени.
- Печене на пинсата: Поставете пинсата в предварително загрятата фурна и печете за около 5-8 минути, или докато коричката стане златиста и хрупкава.
- Добавете парчета от авокадо: Извадете пинсата от фурната и поставете тънките филийки от авокадо върху нея.
- Поръсете с рукола: Покрийте пинсата с листа от рукола.
- Посипете с черен пипер: Поръсете малко черен пипер за още по-интензивен вкус.
- Сервиране: Нарежете пинсата и я сервирайте.
Насладете се на леката и освежаваща Пинса Легера, която съчетава свежестта на руколата с нежността на авокадото и изискаността на рибата тон! За тази рецепта можете да избирате между различните варианти блатове на Pinsa Romana Di Marco, но ние ви препоръчваме винаги да държите поне една замразена Пинса Романа Класик у дома, за да ви е постоянно на разположение.